Stockholm Kaj & Bryggteknik

Med mer än 20 års erfarenhet och kunskap utför vi nybyggnationer och reparationer av alla bryggtyper/kajer. Vi har teknik och resurser för det mesta som kan komma ifråga.Förutom snickerimaskiner, kompressor, lyftkran och elverk har vår arbetspråm även  en välutrustad mekanisk verkstad ombord. Vi utför stålarbeten på plats, figursytt för applikationen. Alla tillverkade delar varmförzinkas före slutmontage.Vi har egen utrustning ombord för dyk- och undervattens arbeten.

Vi åtar oss även arbeten av mindre omfattning, t.ex pålning, utläggning av bojstenar, inspektion av förankringar, reparation av isskador, utbyte eller reparation av skadat däcksvirke.Ring eller maila oss för en dialog kring förutsättningarna för er brygga. Med era önskemål och efter vårt platsbesök ger vi er en detaljerad arbetsbeskrivning,  och en offert med fast pris där så är möjligt. Om en visualisering behövs ritar vi bryggan i 3D CAD

Kort om olika bryggkonstruktioner

Bryggdäcket vilar på ett underrede av tryckimpregnerade balkar, antingen limträ eller massiva. Alla fästelement är varmgalvaniserade och rejält tilltagna. Underredet vilar på bottenfundament som kan vara någon av följande typer:

Däck & Sarger

Vi använder uteslutande 145mm x 45mm finsågad tryckt furu från Norrland. Vi gör det av I huvudsak två skäl, virket från Norrland håller högre kvalite för att det växer långsamt. Det andra skälet är att virket ger bryggdäcket en robustare karaktär dels för att det är grövre men också den finsågade ytstrukturen bidrar till ett vackert helhetsintryck. Bryggan blir heller inte så hal när den är våt.

Stenkistor

Våra stenkistor byggs enligt traditionella metoder på stående svärd 175mm x 175mm. Sidor och gavlar består blocksågad 175mm senvuxen kärnfuru från Norrland, 48mm ekdymlingar knyter ihop kistan. Vi platsbygger de sista två varven av sidor och gavlar efter att kistan är stenfylld och pålad. Vi erhåller då ett perfekt sista varv I våg och kan regla och däcka kistan med sidorna synliga hela vägen upp till däck.

Gjuten betongpelare

Våra betongringar skärs in efter bottenprofilen ( berget friläggs ) när första ringen står på berget borrras 400mm djupa hål som armeringen injekteras fast i. Därefter staplar vi ringarna upp ovan vattenytan och fyller dem med undervattensbetong. Denna konstruktion är synnerligen robust och ingen is har ännu flyttat på den, vi har byggt ett trettiotal under dom senaste 20 åren och alla står fint än idag. Om det inte är möjligt att frilägga berget förankras betongringarna med pålar ner till berget

Konsolbryggor

Våra konsollbryggor av stål platsbyggs med vinkeljärn 100 x 100 x 10, plattorna mot berg är 120 x 120 x 15, allt svetsas på plats och konstruktionen injekteras fast i berget med M24 gängstång. När konstruktionen är tillverkad plockas den bort och skickas på varmgalvanisering innan den återmonteras och bryggan kan snickras färdigt.

Pålning

Pålade bryggor bygger vi när bottenförhållandena är lämpliga, vi vill ha ordentligt med fasta massor så pålningen mot slutet verkligen går långsamt. Vilket resulterar i en stabil  brygga som har en chans att klara även en fastfrusen ismassa och höjning av vattennivån.